ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
България взе най-много златни медали в Международния турнир по спортна аеробика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 24.09.2011Коментари (0)2339
©
За трета поредна година градът под тепетата е домакин на традиционния Международен турнир по спортна аеробика за деца, юноши и девойки "3-rd PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN". Г-н Титюков, зам.-кмет в този мандат и кандидат за кмет, откри финалите, като пожела на всички участници да изиграят без грешка своите съчетания и да бъдат оценени справедливо. "Изключително щастлив съм, че Община Пловдив успя да закупи нов ройтер, защото за нашия град винаги са били важни и най-младите ни спортни таланти.", добави Георги Титюков. "Благодарение на добрите организационни възможности на Българската федерация по аеробика, ние вярваме, че световното първенство ще бъде отново в България.", заяви шефката на българския съюз по аеробика, г-жа Йорданка Благоева.

Златен медал в категорията "Инивидуално изпълнение", 12-14 години бе присъден на българката Ана-Мария Стоилова, с резултат 18,750. Второ място взе Анна Медведева от Русия, а трето - Жанета Петкова от България.

България получи общо 2 златни медала, 1 сребърен и 1 бронзов в индивидуалната надпревара, и 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали при тройките и груповото представяне. Отборите на Русия, Германия и Чехия също се представиха достойно и взеха места в призовата тройка.

Участие в надпреварата, която се проведе от 22 до 24 септември в "Новотел" Пловдив взеха 136 състезатели от пет държави, сред които Германия, Финландия, Чехия, Русия и България. Те бяха разпределени в три възрастови групи - от 9 до 11 год., от 12 до 14 год. и от 15 до 17 год. 17 възпитаници на пловдивския СК "Аеробика - АМД" се бориха за отличия върху новия ройтер (сглобяема настилка от най-ново поколение), закупена от Община Пловдив и монтирана в зала "Дунав" през юли. Треньори на българските гимнастици са Димитрина Къндева - президент на клуб "Аеробика - АМД" и старши треньор, с помощници - Анелия Шанкова и Биляна Тютюкова.

Състезанието е едно от малкото в света, включени в годишния календар на международната федерация по гимнастика ФИГ. То се организира от СК "Аеробика - АМД", с подкрепата на Община Пловдив и Български съюз по аеробика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: