Със страхотен бенефис Силвия Митева сложи край на кариерата си

снимка: SPORTA.BG

Най-добрата българска гимнастичка в последните години Силвия Митева сложи край на състезателната си кариера тази вечер с бенефис в родния си град Русе.

Залата в "Канев център" на Русенския университет бе изпълнена с хора. Близо два часа продължи спектакълът, наречен "Силата на любовта", защото любовта е била тази, която е водила Митева винаги напред.

Датата 21 юни също не е избрана случайно. В числото има символика, тъй като спортната кариера на състезателката по художествена гимнастика продължи 21 години.

Спектакълът започна с минута мълчание в памет на жертвите от наводненията в България. В бенефиса взеха участие представители на всички гимнастически спортове, младежи и мъже от националните отбори по спортна гимнастика, националният отбор девойки по художествена гимнастика, гимнастици от спортен клуб "Акро" и танцова формация "Мираж".

Прожектиран бе и филмът "Спортният път на Силвия Митева", който показва израстването на спортистката и големите й постижения. На гимнастическия килим участва и самата Силвия Митева, която след изпълненията си с лента, топка и обръч получаваше бурни аплодисменти от публиката.

Сред официалните гости бяха легендарният гимнастик и заместник-министър на младежта и спорта Йордан Йовчев и президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, който връчи на Митева плакет.

От своя страна Йовчев благодари на Силвия Митева за всичко, което е направила за България.

"Можем само да й се възхищаваме и да й пожелаем успех във всяко едно начинание", заяви Йовчев. От своя страна Силвия Митева, със сълзи на очи, благодари на всички, които са я подкрепяли през годините.

"Признателна съм към всички. Надявам се, че с моите изпълнения съм успяла да ви покажа силата на любовта", каза Митева. Тя получи много цветя, а публиката я изпрати на крака и с аплодисменти.