Силвия Митева: Спортът е голямата ми любов

"Целият ми живот е посветен на спорта и той е голямата ми любов". Това каза в Русе голямата българска гимнастичка Силвия Митева.

Тя ще отбележи края на своята спортна кариера с бенефис, който ще се състои на 21 юни от 19:00 часа в "Канев Център" в крайдунавския град.

"Спектакълът е наречен "Силата на любовта", защото любовта е била тази, която ме е водила винаги напред. Събитието е на 21 юни, като в числото също има символика, тъй като спортната ми кариера продължи 21 години", обясни Митева.

В бенефиса ще вземат участие представители на всички гимнастически спортове, младежи и мъже от националните отбори по спортна гимнастика, националният отбор по естетическа гимнастика, ансамбъл девойки по художествена гимнастика, гимнастици от спортен клуб "Акро" и танцова формация "Мираж". Ще участва и самата Силвия Митева. Водещ на спектакъла ще бъде Роро Кавалджиев.

"Надявам се да бъде един прекрасен спектакъл за всички", каза Митева.

На въпрос какво ще прави в бъдеще, Митева заяви, че сега е международен съдия, пътува постоянно в чужбина, работи като треньор и със сигурност се вижда като треньор по художествена гимнастика, защото това и доставя удоволствие.

Тя каза още, че към момента има много оферти, като четири-пет са предложенията за постоянна работа извън страната. Не е взела все още решение, тъй като не знае дали иска изобщо да напусне България.

Майката на Силвия Митева - Силвия Митева-старша, която е и неин треньор, заяви, че за нея бенефисът не е особено щастливо събитие, защото "целият ни живот досега с нея е бил свързан с художествената гимнастика и с нейната реализация като гимнастичка и в същото време всичко това приключи".

Тя каза още, че решението не е било взето лесно. "Мисля обаче, че в живота на един спортист идва момент, в който той трябва да каже "Бях дотук" и да започне да се занимава с нещо друго", заяви Митева-старша, цитирана от БТА.

Тя допълни, че тъй като Русе и клуб "Акро" са родното място и клуб на дъщеря ѝ и хората около нея, които са ѝ помогнали не само в изграждането ѝ като гимнастичка, но са се грижили за нея до края на спортната ѝ кариера, е било решено бенефисът да бъде в крайдунавския град.

По време на пресконференцията кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че е малко тъжно, че ще има бенефис на наша изтъкната гимнастичка, но е правилно, защото човек трябва да слезе с достойнство от най-високото място, на което се намира.

Той благодари от името на цялата русенска общественост за огромната радост, които гимнастичката е носила през всичките тези години на града, и ѝ подари букет и картина със символа на Русе - Паметника на свободата.