Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Световна титла за българския ансамбъл по художествена гимнастика

1 коментар
Световна титла за българския ансамбъл по художествена гимнастика

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика стана световен шампион. В първия от двата финала на отделните уреди на първенството в София възпитаничките на Весела Димитрова спечелиха златен медал с пет обръча.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова изпълниха без грешка извънредно сложното си съчетание и изпревариха в подреждането съставите на Япония и Италия.

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска бяха аплодирани бурно от публиката.

В последвалия финал на две въжета и три топки българският ансамбъл завърши на шесто място.

Шампион стана ансамбълът на Италия с 22.550 т., следван от тези на Русия (22.200) и Украйна (21.400). Това беше и последното състезание на 36-ото световно първенство по художествена гимнастика.

С титлата на ансамбъла България събра пълен комплект медали от домашното си световно първенство.

Преди ден съставът извоюва бронз в многобоя, с което си гарантира квота за участие на олимпийските игри в Токио `20. В индивидуалната надпревара българският тим в състав Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн си завоюва сребро в отборното класиране.

Президентът Румен Радев бе в залата и лично аплодира националния ансамбъл за световната титла. Неговото присъствие там бе отбелязано още в първото изречение на новината на БНТ, която преди седмица бе критикувана от началника на президентския кабинет, че въобще не е показала как Радев поздравява волейболните ни национали, но за сметка на това е изтъкнала заслугите на премиера Борисов за провеждането на първенството.

Борисов не отиде да гледа лично гимнастичките тази неделя, но ги поздрави във Фейсбук.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит в 15:18 на 3 декември 2021 от автора.
    #1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.