Неофициално контролно на ансамблите се проведе в зала "Раковски"

Неофициално контролно на ансамблите на България по художествена гимнастика за жени - първи и втори отбор, се проведе днес в зала "Раковски". Това беше дебютно представяне пред специалисти на втория отбор, който е в състав Камелия Стоилова, Петя Борисова, Натали Гигова, Вая Драганова и Биляна Везирска. Първият отбор включва Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

Момичетата играха също пред погледа на президента на БФХГ Илиана Раева, пред треньорския щаб - старши треньора Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, както и танцовите педагози - Елица Луканова и Елица Павликенова. 

Като съдийки днес изпълненията на момичетата гледаха и дадоха своите оценки и указания Мария Петрова (вицепрезидент на БФХГ и председател на Техническия комитет на Европейската гимнастика), Християна Тодорова (международен съдия) и Мария Кънчева (председател на Треньорската комисия). В залата бяха още директорът на националните отбори Деспа Кателиева, вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова, директорът на зала "Раковски" Татяна Стоянова, както и "златното момиче" Елена Бинева. 

И двата отбора играха с много желание и хъс, а вторият състав показа старание, желание и правилна работа, което е много важно за приемствеността в спорта и показва погледа на целия щаб към бъдещето. 

Първият състав ансамбъл заедно с Боряна Калейн и Катрин Тасева ще участва на Световната купа в Баку, която ще се проведе от 7 до 9 май.

Снимка: Facebook/БФХГ

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти